Kome smeta ŽRK Krivaja? Zbog nemara nadležnih rukometašice Krivaje treniraju u Žepču

Sport

Ženski rukometni klub Krivaja iz Zavidovića sinoć je trening seniorske ekipe, zbog nemara nadležnih, morao odraditi u Žepču.

Seniorke su trening morale odraditi u Sportskom centru “Dino” u Žepču, jer zbog nedostupnosti termina u Gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima treninge moraju organizovati u vremenu kada je veliki broj igračica u školi.

Zbog toga na trening dolazi po pet ili šest djevojaka što je nedovoljno za organizaciju bilo kakvog treninga a kamoli u rukometu. Tim povodom prije nekoliko dana i oglasili su se iz ovog sportskog kolektiva.

“Na trening dolazi po pet ili šest djevojaka dok su ostale u školi i to tako traje skoro dva mjeseca. Teško da ćemo ovako moći igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a o evropskim utakmicima da i ne pričamo. Vjerovatno ćemo morati tražiti termine u nekim drugim dvoranama, izvan Zavidovića. Nažalost.” napisano je u kratkom saopštenju ŽRK Krivaja objavljenom prije nekoliko dana.

Uprava ovog kluba na kraju je bila primorana da treninge seniorske ekipe prebaci u drugi grad, što su sinoć i učinili. Sinoć je na treningu u Žepču po prvi put nakon drugo vremena prisustvovalo petnaest igračica.

Na kraju se postavlja pitanje kome smeta ženski rukometni klub Krivaja u Zavidovićima? Klub koji posljednjih deset godina igra u Premijer ligi Bosne i Hercegovine a u istom vremenu je četiri puta izlazio na euro scenu.

Napomenimo i to da su zavidovićke djevojke prošle godine osvojile drugo mjesto u KUP-u Bosne i Hercegovine dok su sve četiri omladinske selekcije ovog kluba na završnici državnih prvenstava Bosne i Hercegovine osvojile četiri medalje.

Zdici.info