Karate klub "Mersad Kurtalić" uspješan na Državnom prvenstvu u Banjaluci

Sport

U nedjelju 07.04.2019. godine, takmičari Karate kluba “Mersad Kurtalić” zabilježili su veoma uspješan nastup u Banjaluci, na Državnom prvenstvu za djecu od 8 do 13 godina u karateu. Kao jedini klub iz Zavidovića nastupio je Karate klub „Mersad Kurtalić“ sa svoja dva predstavnika, Emina Bajrić (kate) i Sumeja Heldovac (borbe).

Emina Bajrić osvojila je treće mjesto u svojoj kategoriji (kate djevojčice 8 godina) , te tako postala prva zvanična reprezentativka u karateu iz našeg grada, jer je osvojenom medaljom osigurala direktan plasman na Balkansko prvenstvo za djecu, kojem je ove godine domaćin naša zemlja.

Dobar rezultat ostvarila je i Sumeja Heldovac u svojoj kategriji (borbe djevojčice 12 godina -35 kg) koja je zaustavljena u borbi za treće mjesto.

U klubu su nam rekli da su presretni i prezadovoljni osrtvarenim rezultatom, jer su kao relativno mlad klub do sada ostvarili niz uspjeha , ali da je Eminin odlazak na Balkansko prvenstvo svakako najveći uspjeh do sada.
Emini sada predstoje obimne pripreme za predstojeći reprezentativni nastup, a ostali takmičari će nastaviti sa pripremama za predstojeće turnire po kalendaru takmičenja karate saveza FBiH.

Emini želimo mnogo uspjeha na Balkanskom prvenstvu za djecu, te ujedno koristimo priliku i da pozovemo naše predstavnike vlasti, privrednike i građane da pomognu da se osiguraju potrebna novčana sredstva za njene pripreme i nastup.

Zdici.info