Kamerni teatar 55 ponovo u Zavidovićima s najizvođenijom bh. predstavom svih vremena

Zabava

Nakon uspješnog izvođenja predstave “U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce”, Kamerni teatar 55 ponovo će gostovati u Zavidovićima narednog mjeseca s najizvođenijom bh. predstavom svih vremena.

Riječ je o predstavi “Umri muški” koju je režirao Almir Glamočak koji ujedno čini glumačku postavu s još dva poznata imena Senadom Bašićem i Tatjanom Šojić.

Predstava je nastala  1990. kao diplomska predstava Tatjane Šojić, i od tada nije prestala puniti salu Kamernog teatra 55 i doživjela je preko 250 izvođenja postavši najizvođenijom bosanskohercegovačkom predstavom svih vremena.

Nastala kao nepretenciozna i niskobudžetna komedija o muško-ženskim odnosima, „Umri muški“ je, isključivo zahvaljujući neprekidnom interesu publike, postala kultna predstava Kamernog teatra 55. Eva, Bruno i Mario u briljantnoj interpretaciji Tatajane Šojić, Admira Glamočaka i Senada Bašića postali su tako junaci čije replike njihovi brojni fanovi, koji su predstavu gledali i po deset, petnaest ili dvadeset puta, znaju napamet, uvijek u njima otkrivajući novu istinitost, životnost i duhovitost.

 

 

E. F./Zdici.info