Još jedna komedija u Centru za kulturu. Komedija o nama

Zabava

U Velikoj sali Centra za kulturu u utorak, 24.4.2018.godine bit će odigrana predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”. Predstava je nastala u koprodukciji East West Centra Sarajevo i BNP Zenica, a osvojila je mnoge nagrade na festivalima širom BiH, ali i srca publike gdje god je odigrana.

Mujo i Fata su mladi par koji proživljava sve probleme bh. stvarnosti. I smiješno i tužno, ali uvijek istinito, bh. realnost se nemilosrdno razotkriva pred njima i gledaocima.

Mujo i Fata, kroz međusobni dijalog i dijalog sa publikom silaze u samo “srce tame”, suštinski problem u životu savremenih stanovnika BiH. Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” potiče publiku na kritičko mišljenje. Na pametan i zabavan način, predstava ohrabruje samostalno promišljenje o politici, društvu, medijima, a prije svega slobodi.

U predstavi „Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“ pokušalo je da se razjasni zašto smo tu gdje jesmo?

A to mjesto gdje jesmo je ovo:najsiromašnija i najzaostalija zemlja u Evropi.Ova predstava je politička komedija.Komedija o nama.

U predstavi učestvuju mladi bh. glumci predvođeni sa Sašom Handžićem i Džanom Džanićem. Autor i reditelj je Haris Pašović.

Karte možete rezervisati putem FB stranice Centra za kulturu (inbox), ili ih kupiti u kancelariji sekretarice(ulaz od autobuske).

Cijena ulaznice za pomenutu predstavu je 5 KM.

Zdici.info