Javni poziv za dodjelu finansijske podrške malim projektima

Dešavanja

PRO-Budućnost objavljuje javni poziv za dodjelu finansijske podrške mladima i udruženjima i asocijacijama žrtava rata za projekte koji doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice.

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir , koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Projektni prijedlozi moraju se odnositi na izgradnju mira i jačanja povjerenja u BiH.

Bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

Od aplikanata se traži da do 01. 11. 2021. godine, do 15:00 sati, dostave prijavu putem online upitnika sa svim traženim obrascima.

Eventualna pitanja mogu se postaviti isključivo putem emaila na maliprojekti-at-probuducnost.ba najkasnije do 25.10.2021. godine, a više informacija nalazi se na: https://probuducnost.ba/mali-grantovi.

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba