Jasmin Hadžihasić za kraj spustio roletnu, Krivaja sigurna sa Slogom

Sport

Rukometaši Krivaje večeras su u okviru posljednjeg dvadeset i šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladali ekipu dobojske Sloge rezultatom 37:32 (19:16).

Početak susreta protekao je u ujednačnoj borbi. Igralo se gol za gol sve do dvanaeste minute susreta kada domaćini stižu do tri gola prednosti 10:7.

Samo nekoliko minuta kasnije Sloga je stigla do poravnanja rezultata 13:13. Boljom igrom u završnici prvog dijela Krivaja je uspjela vratiti prednost od tri gola pa se na odmor odlazi kod rezultata 19:16.

U nastavku susreta nije bilo značajnijih promjena, prednost je ostala na strani domaće ekipe koja je na kraju slavila rezultatom 37:32.

Krivaju su do pobjede vodili Abdurahmanović Sedžad sa devet te Amitović Amar, Previšić Slavko i Čolaković Faris sa po pet postignutih pogodaka. Po ko zna koji put ali večeras posljednji na visini zadatka bio je i Jasmin Hadžihasić koji je upisao dvanaest uspješnih intervencija.

Kod Sloge istakli su se Đenadija Dario sa deset te Stojanović Radomir i Jelušić Dragan sa po sedam postignutih pogodaka.

Podsjetimo još jednom, večerašnja utakmica je bila i oproštajna za legendu zavidovićkog ali i bh rukometa Jasmina Japu Hadžihasića.

Zdici.info