Izabrano novo rukovodstvo Crvenog križa općine Zavidovići

Dešavanja

U Sali Crvenog križa Općine Zavidovići održana je Izvještajna Skupština nakon koje je uslijedila i Izborna.

-Velika čast nam je bila ugostiti gospodina Marka Sinanovića- predsjednika CKFBIH, Namika Hodžića – generalnog sekretara CKFBIH kao i Ermina Ćatu – sekretara CKZDK. Gosti su se na samom početku obratili prisutnima kako bi pohvalili dosadašnji rad organizacije, a potom su dali i određene upute i smjernice o samom vođenju Skupštinena na čemu smo im zaista zahvalni.- ističu iz Crvenog križa.

Dosadašnji saziv u prisustvu od 19 članova, usvojio je na Izvještajnoj Skupštini Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2021. godinu, a potom i Plan rada te Finansijski plan za tekuću 2022. godinu.

Na Izbornoj Skupštini prisustvovalo je također 19 od 31 zastupnika koji su birali novo vodstvo. Na prijedlog Predsjedništva, produžen je mandat doktoru Mirsadu Čamdžiću koji će dužnost predsjednika Crvenog križa Općine Zavidovići  obnašati i sljedeće četiri godine. Mandat je produžen i gospodinu Šemsi Muhiću  na poziciji Predsjednika Skupštine.

Za članove Predsjedništva Crvenog križa Općine Zavidovići imenovani su:

Mirsad dr. Čamdžić, predsjednik
Nasiha Bjelić
Vernesa Omerović
Radmila Popović
Amir Mahmutović
Remzo Šogolj
Željko Brajz
Meho Mostarlić
Nahod Oruč
Josip Jurić
Adin Mahmutović

U Nadzornom odboru produžen je mandat članicama Crvenog križa Općine Zavidovići Muneveri Keserović i Melihi Musaefendić, a pored njih dio ovog odbora ubuduće će biti i Adis Hadžić. Pored članova Predsjedništva, Skupštinu od sada čine zastupnici: Admir Brčaninović, Kenan Hadžić, Miralem Islamović, Bajro Javrić, Mirzan Kadić, Izet Mahovac, Šemso Muhić, Hasna Mahovac, Izet Muhić i Edin Pekmić iz starog saziva. S druge strane tu su i novoizabrani zastupnici: Nedžad Bošnjaković, Jusuf Ahmetović, Došić Sabina, Kenan Hadžić, Amer Halilović, Haris Bošnjaković, Alen Hasić, Muamer Hrvić, Adnan Tursić i Zerina Kurtalić.

Nakon održanih sjednica dodjeljene su zahvalnice svim osnovnim i srednjim školama zbog dobre saradnje sa Crvenim križom Općine Zavidovići.

-Ovom prilikom želimo da se još jednom zahvalimo svim delegatima koji su izdvojili svoje dragocijeno vrijeme da uzmu učešće na Skupštini uz nadu, da će novi saziv u naredne četiri godine, usmjeravati  ovu organizaciju u još boljem smjeru. – poručuju iz Crvenog križa.

Zdici.info