Iz Goražda traže poništavanje i ponovno odigravanje utakmice protiv Krivaje

Sport

Rukometni klub Goražde iz Goražda uputio je dopis Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine u kojem traže poništenje utakmice petog kola Doigravanja za Premijer ligu, u kojem je RK Krivaja slavila u Goraždu, rezultatom 32:37, piše Svijet rukometa.

Naime, iz Goražda su se žalili na sporni detalj iz 57. minute kada je kod rezultata 31:34, na terenu bilo osam igrača RK Krivaja, a prilikom napada domaće ekipe.

Kako stoji u dopisu, obzirom da niko, sudije i delegat, nisu uočili ovaj propust gostujuće ekipe, iz Goražda traže da se akteri susreta kazne, a utakmica poništi i ponovo odigra. Svaku drugu odluku smatrat će nastavkom nepravde prema RK Goražde.

Iz RK Goražde također napominju da iako je klub pravovremeno uložio žalbu na registraciju igrača RK Iskra i ORK Bosna, do dana današnjeg nikada nisu dobili odgovor na istu, da li je žalba osnovana ili ne.

Takođe RK Goražde je najavio podnošenje tužbe i krivične prijave protiv pojedinaca za koje smatraju da su direktni krivci za malverzacije koje su se radile prilikom naknadnog licenciranja igrača. Pismo kao i prevedenu dokumentaciju uputit će i EHF-u a u cilju zaštite interesa kluba.

 

Zdici.info