Istražitelji FUP-a u stanu u Zavidovićima otkrili laboratoriju za uzgoj marihuane

Dešavanja

Zaplijenjeni droga, oruže i oprema FOTO: FUP

Istražitelji Federalne uprave policije od ranih jutarnjih sati, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona provode operativnu akciju kodnog naziva „RIO“ u kojoj je pronađen laboratorij za vještački uzgoj marihuane.

Po Naredbi Općinskog suda u Zavidovićima vrši se pretres stana i pratećih objekata na području Zavidovića koje koristi osumnjičeni.

Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta oprema za laboratorij namjenjen za uzgoj marihuane, kilogram marihuane, pripremljenu za uličnu prodaju, pola grama spida, automatska puška i municija, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Uhapšeni će nakon saslušanja u Federalnoj upravi policije u Zenici biti predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona. Značajnu podršku prilikom provođenja današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Policijske uprave Zavidovići, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Izvorni Članak: avaz.ba