IOK Zavidovići osvojio bod u derbiju kola, iz kluba ogorčeni ponašanjem sudaca

Sport

U derbi susretu 8. kola Premijer lige BiH u sjedećoj odbojci snage su odmjerili OKI Drina iz Sapne i OKI Zavidovići, a uspješnija je bila domaća ekipa rezultatom 3:2 u setovima (25:16, 21:25, 21:25, 26:24 i 15:9).

Susret je obilovao mnoštvom promjenjivih situacija, a na kraju je presudio nedostatak koncentracije frustriranih gostujućih odbojkaša u završnici četvrtog, odnosno, u petom setu.

Domaćini su došli u vodstvo u prvom setu sa 25:16, a naredna dva seta Zavidovićani rješavaju u svoju korist (oba 22:15) i preokreću rezultatu u setovima na 1:2

U završnici četvrtog seta domaća ekipa je vodila sa 23:17, no greške domaće i dobra igre gostujuće ekipe rezultirala je potpunim preokretom, te su Zavidovićani došli do 23:24 i imali napad za pobjedu u meču.

Međutim, u tim trenucima je došlo do nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka, koje su iz tabora IOK Zavidovići nazvali neregularnim i čestim prilikom gostovanja u Sapnoj. Naposlijetku, sudije su pokazali i kartone igračima Zavidovića i treneru.

Nakon osvajanja četvrtog, odbojkaši Drine rutinski dobijaju i peti set sa 15:9 za ukupnu pobjedu u meču.

Zavidovićani čestitaju ekipi Drine na pobjedi, ali ostaje gorčina da se na ovako važnim utakmicama dozvoli da sudije ovakvog kalibra upropaste dobre sportske i prijateljske odnose dvije ekipe koje godinama se takmiče u Premijer ligi BiH, poručili su za naš portal vidno izrevoltirani članovi IOK Zavidovići.

U narednom 9. kolu u Zavidovićima će gostovati ekipa Neretve iz Mostara, koja je novajlija u Premijer ligi BiH.

I. K./Zdici.info