Intervju | Velid Derlić: Maksimalni trud i zalaganje dat ću za razvoj privrede i turizma

Sponzorisano

Za portal Zdici.info govorio je Velid Derlić, nosilac liste Demokratske fronte (DF) za Općinsko vijeće Zavidovići.

Rođen je 24.03.1979. godine, osnovnu i srednju školu završio u Zavidovićima. Aktivni član Demokratske Fronte od njenog osnivanja u Zavidovićima. Osnivač i direktor firme “Voće Vela” i ugostiteljskog objekta hostel “Vela-Edo”. Istoimeni hostel je prvi hostel u Zavidovićima koji je počeo sa radom prije 2 godine. Oženjen je, otac dvoje djece. Osim navedenog, aktivno pomaže i daje učešće sportskim kolektivima.

Upješna priča o plasteničkoj proizvodnji, koja se prostire na 2300 kvadratnih metara. Uz cjelogodišnju proizvodnju povrća u plastenicima firma “Voće Vela” osigurala je stalan prihod, a svojim kupcima svježe, ekološki uzgojeno povrće i cvijeće tokom cijele godine.

U nastavku pročitajte šta je rekao za naš portal.

Koji su razlozi vaše kandidature? Šta vas je motivisalo da se kandidujete za Općinsko vijeće?

Razlozi zbog kojih sam se kandidovao za Općinsko vijeće nisu zbog ostvarivanja ličnog koristoljublja. Već sam ranije istakao i ponovit ću opet, ukoliko budem vijećnik u Općinskom vijeću, paušal ću preusmjerit u razvoj sporta, kulture i turizma, što sam i do sada to rado činio.

Sve što sam ostvario kao privrednik, stekao sam godinama mukotrpnim radom, trudom i odricanjem, dakle nisam ništa postigao “preko noći”. Ali bez obriza na sve, ne mogu biti sretan i spokojan, ako znam da moj komšija, prijatelj, sugrađanin nema zaposlenje, ne zna od čega platiti kiriju, režije, školovati djecu.

Šta biste poručili glasačima? Zašto baš vas da zaokruže na glasačkom listiću 15. novembra?

Kao član Općinskog vijeća svoj maksimalni trud i zalaganje dat ću za razvoj privrede na području općine Zavidovići, a kroz edukaciju i podstrek mladih za pokretanje vlastitog biznisa, jer bih volio da mladi ostanu u svom gradu, u svojoj državi.

Takođe, zalagat ću se za razvoj turizma i osnivanje turističke zajednice uz maksimalno iskorištavanje svih postojećih resursa na području općine. S obzirom da Zavidovići obiluju prirodnim resursima za razvoj poljoprivrede i stočarstva, svojim radom u Općinskom vijeću borit ću se za posebna izdvajanja za poticaj u ovim oblastima.

Dakle, ljubav i briga prema ovom gradu, prema mojim sugrađanima, motivisala me da se prijavim ispred DEMOKRATSKE FRONTE za kandidata u Općinskom vijeću. Moja poruka cijenjenim sugrađanima, a posebno mladima je da OBAVEZNO izađu na lokalne Izbore 15. novembra i glasaju za ovaj grad jer Zavidovići pobjeđuju!

VELID DERLIĆ – broj 1, nosilac liste za Općinsko vijeće ispred Demokratske fronte.

Zdici.info