Hitno potrebna pomoć porodici Muratović iz Zavidovića

Život

Nuraga Fojnica i Alen Joldić, predstavnici udruženja DHD, boravili su u posjeti porodici Muratović iz Zavidovića, koji žive u napuštenoj kući bez struje i vode, bez ikakvog namještaja, spavaju na hladnom podu, a male bebe u kolicima.

-Mehdin Muratović i njegova porodica žive već nekoliko dana u napuštenoj kući u Vozućoj kod Zavidovića. Njihove dvije male bebe spavaju u dječijim kolicima, a oni na hladnome podu, jer nemaju ništa od namještaja u kući. Ova porodica nema ni kupatila, a ni vode i struje u kući. Do prije nekoliko dana su živjeli u normalnim uslovima, ali su morali napustiti privatnu kuću. Oni danas nemaju gdje da se vrate i primorani su da žive u nehumanim uslovima. – navode iz udruženja DHD.

Od strane predstavnika udruženja uručeni su im paketi sa osnovnim prehrambenim artiklima i novčana pomoć, a iz udruženje ističu da su porodici Muratović najpotrebniji namještaj, hrana i odjeća za djecu i peć na drva.

Humanitarno udruženje DHD poziva sve dobre ljude koji mogu pomoći ovoj porodici da ih smjeste u kuću koja ima struju i vodu. Mehdin radi na dnevnice kada ga neko zovne, a želja mu je da ima stalni posao.

-Ovoj porodici je hitno potrebna pomoć i s toga Vas pozivamo da ih obiđete i pomognete spram mogućnosti. Više o našoj posjeti možete pogledati i na video snimku. Svi koji žele pomoći ovu porodicu to možete učiniti isključivo lično da ih obiđete i pomognete. Njihov broj telefona je: +387 62 254 939.  – poručuju iz DHD-a.

Zdici.info