Hašim Mujanović: Odgovor na medijski istup MZ Brezik

Dešavanja

Nakon saopštenja Mjesne zajednice Brezik i određenih optužbi na račun gradonačelnika, sa sopštenjem se oglasio i Hašim Mujanović, gradonačelnik Zavidovića, a isto saopštenje prenosimo u cjelosti.

Ugovor o izvođenju radova na asfaltiranju cesta u MZ “Brezik” potpisan je sa PD “Porobić” d.o.o. Zavidovići u iznosu od 57.330,00 KM. Ugovor je potpisan na osnovu provedenog postupka javne nabavke (tenderske procedure) za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Informacija objavljena na fb profilu MZ “Brezik” je djelomično tačna.
Mještani Luga, Luka i Memića sakupili su sredstva u iznosu od 20.000,00 KM a iz Budžeta je opredjeljeno dodatnih 37.330 KM.

Istovremeno mještani naselja Lađenik sakupili su 17.748,00 KM, dakle skoro isti iznos kao gore pomenuta naselja iako se radi o samo 25 domaćinstava, drastično manjem broju u odnosu na njih. Sredstva će uplatiti izvođaču radova kada se budu izvodili radovi.

Istovremeno će se izvoditi radovi i iz Krivaje prema Memićima a i sa Brezika prema Memićima. Dakle, odlučio sam da se od sredstava iz Budžeta izvode radovi po pola na oba putna pravca.
Da sam htio da pogodujem svojoj braći onda bih to uradio ranije a ne sada.

Baš suprotno, želim da svi podjednako podnesu teret i da u drugoj fazi završimo kompletan put kao što i u drugim mjestima radimo u nekoliko faza.

Dakle, neće biti asfaltiranja mojoj braći nego mještanima koji jednako daju novac za akcije kao i drugi građani. Možda su se mještani pobojali da novi gradonačelnik ili gradonačelnica neće biti toliko pravedni kao aktuelni koji sve što obeća to i uradi.
Zar obećanje izgradnje vodovoda “Rasječenica” nije dokaz. Dok je bila vlast SDA i njihov načelnik u taj vodovod su uložili 100.000,00 maraka a obećanjem i istrajnošću aktuelnog gradonačelnika sve ono što SDA-ovi načelnici nisu uradili urađeno je dolaskom ove vlasti. U konačnici za izgradnju pomenutog vodovodnog sistema osigurana su sredstva u iznosu od skoro milion KM.
Dakle, samo pravedno i jednako prema svima, i naravno, idemo dalje!

Zdici.info