Grad Zavidovići i TIKA potpisali su Protokol o saradnji

Dešavanja

Gradonačelnik Grada Zavidovići  Hašim Mujanović i Koordinator Turske agencije za saradnju i koordinaciju – TIKA, Erdinç IŞIK – Koordinacioni ured u Sarajevu potpisali su Protokol o saradnji za Projekat ”Osnaživanje žena poljoprivrednih proizvođača – proizvodnja povrća u plastenicima za udruženja žena sa područja Grada Zavidovići“.

Vrijednost Projekta je 66.128,40 KM (33.810,91 EUR) a Projektom je obuhvaćeno 5 udruženja žena sa područja Grada i to Udruženje žena “Majska ruža”, Udruženje žena “Zejneb”, Udruženje žena “Kovači”, Udruženje žena “Pašinke” i Udruženje žena “Krivaja – Iskra”.

Za pet udruženja žena podijeljeno je 30 plastenika površine 50 m2, a Grad Zavidovići obavezao se osigurati finansiranje nabavke sjemena za 30 korisnica koje će biti posijano u plastenike donirane od strane TIKA-e. Gradonačelnik Hašim Mujanović i Koordinatori ispred TIKA-e gosp. Erdinç IŞIK i gđa Elma Zametica obišli su udruženja žena kojima su dodijeljeni plastenici.

Ovakvim projektom, čini se velika pomoć građanima Zavidovića, a posebno ženama, koje će sopstvenim radom stvarati novu vrijednost i obezbijediti sebi egzistenciju, kao i mogućnost zarade plasmanom viška proizvoda. U našem gradu činimo sve kako bi poljoprivrednu proizvodnju podigli na viši nivo, a ovaj projekat će sigurno tome i doprinijeti, istakao je Gradonačelnik Hašim Mujanović.

Izvorni Članak: zavidovici.ba