Grad Zavidoviće posjetili državni i federalni ministri

Dešavanja

U okviru svojih redovnih aktivnosti i posjeta gradovima i općinama danas su u Zavidovićima boravili Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić i Kemal Hrnjić, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. U svom Kabinetu goste je primio i dobrodošlicu poželio Gradonačelnik Hašim Mujanović.

Prilikom susreta Ministar Konaković Gradonačelnika je izvjestio o radu i rezultatima Minstarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kao i o položaju i odnosu zapadnih zemalja prema Bosni i Hercegovini.

Ministar Adnan Delić pohvalio je dobru saradnju Ministarstva sa uposlenicima Gradske uprave Zavidovići a posebno se to odnosi na ažurnost prilikom obrade zahtjeva za podjelu EU pomoći s ciljem prevazilaženja energetske krize.

Ministar Kemal Hrnjić naglasio je da je cilj Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva osnažiti i razviti poljoprivrednu proizvodnju kroz finansijsku podršku proizvođačima hrane, što će doprinijeti i boljoj konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

Gradonačelnik Hašim Mujanović sagovornike je upoznao o problemima s kojima se susreću građani Zavidovića a koji se mogu otkloniti samo uz podršku viših nivoa vlasti. Posebno je istaknut problem lošeg vodosnabdijevanja u MZ „Pašin Konak“ i MZ „Rujnica“ te je Gradonačelnik zatražio podršku Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pri rješavanju navedenog problema. Također, iskazana je potreba za kvalitetnijim pristupom zbrinjavanju socijalnih slučajeva kroz značajnija finansijska izdvajanja i jačanje instituacija koje vode brigu o ovoj kategoriji stanovništva.

Ministri Adnan Delić i Kemal Hrnjić kazali su da je opredjeljenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine zadovoljiti potrebe svakog građanina, te su iskazali ličnu spremnost za podršku u realizaciji prioritetnih projekata u Zavidovićima.

Pomoćnici Gradonačelnika Idriz Alihodžić i Izet Bašić zahvalili su Ministru Deliću i Ministru Hrnjiću na korektnom odnosu prema Gradu Zavidovići te su izrazili nadu da će se saradnja nastaviti i osnažiti u narednom periodu.

Ministri su zahvalili Gradonačelniku na prijemu i domaćinskom odnosu a zatim su se uputili na Centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima gdje su uz polaganje cvijeća odali počast najzaslužnijim i najhrabrijim sinovima naše domovine Bosne i Hercegovine.

Zdici.info