Grad Sarajevo pregovara o koncertu Rolling Stonesa u maju na stadionu Koševo

Zabava

Grad Sarajevo pregovara s organizatorima koncerta o dolasku najveće rock grupe u historiji Rolling Stonesa u Sarajevo. Koncert bi trebao biti održan u maju ove godine na stadionu Koševo.

Legendarni frontmen najveće rock grupe u historiji, Mick Jagger, je izrazio želju da sa ostatkom grupe održi koncert u Sarajevu. “Jagger je putem posrednika izrazio želju da dođe u Sarajevo i napravi koncert za našu regiju. Jedan zagrebački menadžer je razgovarao s Rolling Stonesima, poslije je kompletna organizacija došla kod mene na pregovore i rekli su mi da Mick Jagger isključivo u Sarajevu želi održati koncert za regiju”, kazao je pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, Ramiz Kadić.

Prema riječima pomoćnika gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, Sarajevo je ponudilo upola manji iznos novca nego što je Zagreb platio za njihovo gostovanje 1976. i 1998. godine. “U pregovore o dolasku Rolling Stonesa u Sarajevo su uključeni i neki bivši članovi legendarne sarajevske grupe Indexi. Konkretni detalji, kao i informacija ko su organizatori koncerta, trebali bi biti poznati naredne sedmice”, kazao je Kadić.

Grad Sarajevo je 26. jula 2016. godine prihvatio molbu organizatora koncerta te je odluku o prihvatanju pokroviteljstva potpisao gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić koji je također potvrdio da su tokom ljeta 2016. godine počeli pregovori o održavanju koncerta. U odluci se navodi da bi održavanje koncerta trebalo privući publiku širom Balkana i Evrope.

Do sada su Rolling Stonesi gostovali u Hrvatskoj i to dva puta, kao što je već navedeno, u Zagrebu – 1976. i 1998. godine. Bend na čelu s frontmenom Mickom Jaggerom nastupao je i pred beogradskom publikom u julu 2007. godine.

Klix.ba/Zdici.info