Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Forum kandidata u Zavidovićima: „TI IH BIRAŠ TI IH PITAŠ“

Dešavanja

Centri Civilnih Inicijativa (CCI) vas pozivaju na Forum kandidata koji će se održati u Zavidovićima 29.10.2020. godine (četvrtak), s početkom u 16 sati (Centar za kulturu).

Na Forumu kandidata će učestvovati kandidati za načelnika Općine Zavidovići:

– Nagib Mujkić (SDA)
– Samir Šibonjić (A-SDA)
– Damir Memić (SDP)
– Nedžad Mahmutović (SBiH)
– Zijad Džaferović (PDA)
– Selvedina Uljić (SP/U)
– Hašim Mujanović (NBL)

Forum kandidata ima za cilj da se kandidati kroz direktnu komunikaciju sa građanima izjasne o prioritetima za naredni mandatni period, a koje su građani naveli kao bitne.

Podsjećamo, prema mišljenju građana, najvažnija tri pitanja kojima bi Općina trebalo da dâ prioritet su: projekti podsticanja zapošljavanja, zdravstvene zaštite i unaprijeđenje infrastrukture.

Prisutni građani će imati mogućnost da direktno postave pitanje kandidatima. Takođe, kandidatima će biti upućena i dodatna pitanja koja su građani kandidovali na Uličnom štandu održanom u Zavidovićima, kao i pitanja koja građani dostave putem društvenih mreža.

Svi prijedlozi i postavljena pitanja biće grupisani po oblastima. Prenos uživo će biti dostupan u prilogu ispod kojeg prenosi portal Lookalno.ba.

Građani su kao najvažnije oblasti kojima bi Općina…

Objavljuje Lookalno.baSrijeda, 28. listopada 2020.

Naglašavamo da je broj mjesta u sali zbog mjera protiv pandemije COVID -19 ograničen i molimo sve predstavnike medija da se pridržavaju mjera koje su propisali nadležni.

Forumi kandidata se održavaju u sklopu projekta „Veća odgovornost lokalne vlasti za kvalitet života građana/ki“ koji se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Zdici.info