Filmovi u Centru za kulturu: akcija i komedija

Zabava

U ponedjeljak, 23.7.2018.godine u 18:30 sati u Centru za kulturu će se prikazivati super akcioni triler „Skyscraper“ (Neboder).

Svjetska filmska zvijezda, Dwayne Johnson predvodi ekipu filma „Neboder“ tumačeći lik bivšeg FBI operativca za spašavanje talaca i ratnog veterana Willa Forda, koji se sada bavi procjenom bezbjednosti nebodera. Na zadatku u Kini zatiče se u najvećoj, najsigurnijoj zgradi na svijetu koja je iznenenada u plamenu, a on je okrivljen za to. Kao bjegunac za kim se traga, Will mora da pronađe odgovorne, skine krivicu sa svog imena i da pokuša da spasi svoju porodicu koja je zarobljena u zgradi iznad spratova koji su u plamenu.

A za one romantičnije u 20:30 sati, isti dan će se prikazivati nastavak filma pod nazivom “Mamma mia!Here We Go Again“.

U nastavku će radnja zaviriti dublje u prošlost pa ćemo doznati sve o tom sudbonosnom ljetu kada je Donna (Meryl Streep, odnosno Lily James u mladosti) upoznala tri muškarca svog života. U sadašnjosti pak, u posljednjem traileru, doznajemo da je Sophie (Amanda Seyfried) trudna, a u priču ulazi i baka koju glumi Cher.

Mamma Mia! Here We Go Again ispunjena je ABBA-inim hitovima, ovog puta nekim pjesmama koje još nismo čuli. Kao primjerice Fernando, budući da se filmu pridružuje i Andy Garcia koji glumi istoimenog lika.

Ulaz 4 KM.

Vidmo se u ponedjeljak, 23.7.2018.godine u 18:30 i 20:30 sati.

Zdici.info