Fantastična Lana Pudar izborila finale Svjetskog prvenstva u još jednoj disciplini

Dešavanja

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar izborila je i drugo finale u debiju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti. Nakon 100 metara delfin, Pudar će se boriti u finalnoj utrci i u disciplini 200 metara delfin jer je ostvarila spektakularno četvrto vrijeme od svih takmičarki u polufinalima.

Lana Pudar nastavlja veseliti sve navijače u Bosni i Hercegovini. Nakon što je završila osma na svijetu u konkurenciji 100 metara delfin, mlada Mostarka je uspjela izboriti finale i u disciplini 200 metara delfin zahvaljujući odličnom nastupu u polufinalu.

Pudar je večeras zabilježila vrijeme 2.07,58 što je bilo dovoljno za fenomenalno drugo mjesto u svojoj utrci. Nastupila je u prvoj polufinalnoj utrci.

Kao što smo već navikli, Pudar je ponovo bila ubjedljvio najmlađa učesnica utrke. Najbliža njenim godinama bila je Australijanka Elizabeth Dekkers, koja je starija dvije godine od naše predstavnice.

Uz bh. plivačicu u polufinalnoj utrci nastupile su još Katinka Hosszu (Mađarska), Laura Stephens (Velika Britanija), Yufei Zhang (Kina), Hali Flickinger (SAD), Elizabeth Dekkers (Australija), Helena Bach (Danska) i Chiho Miziguchi (Japan).

Pudar na Svjetskom prvenstvu učestvuje u tri discipline. Nakon 100 i 200 metara delfin, maestralna bh. plivačica će nastupiti i na 50 metara delfin.

Finale konkurencije 200 metara delfin zakazano je za sutra u 18:02.

Izvorni Članak: www.klix.ba