Faljić: Nismo imali dovoljno strpljenja i snage u napadu

Sport

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine takmičenje na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj otvorila je porazom od favorizovane Švedske rezultatom 29:20 u utakmici gdje smo imali i dobrih perioda igre.

U našem timu sjajnu rolu i u napadu i u odbrani odigrao je 23-godišnji Adin Faljić. Pivot Zagreba je na vrhunsom nivou odradio zadatke i pokazao da je budućnost našeg rukometa.
Nakon meča ovaj sjajni pivot dao je viđenje utakmice protiv aktuelnih prvaka Evrope.

“Radi se o aktuelnom prvaku Evrope, a imali smo jedan dio utakmice povoljan rezultat bili smo na -3. Ostaje žal zbog gol razlike, ali šta je tu je”, rekao je Faljić i nastavio:
“Nismo imali dovoljno strpljenja i snage u napadu i dovoljno koncetracije u odbrani i utakmica je završila sa nezgodnijim rezultatom.”

Pohvalio je naše navijače i atmosferu na tribinama SAP Arene u Mannheimeu gdje se igrala večerašnja utakmica.

“Atmosfera je bila odlična u dvorani, to smo očekivali jer je ovaj dio Njemačke prepun naše dijaspore, hvala im na tome i nadam se da će nam biti vjetar u leđa u narednim utakmicama i da će nas nositi do prve pobjede na EURO-u”, istakao je Faljić.

Za dva dana ide možda i odlučujući meč protiv Nizozemske.

“Ide sada Nizozemska, to će biti odlučujuća utakmica, ali ne valja unaprijed upisivati bodove protiv Gruzije, Nizozemska je nešto slabija od Švedske i mislim da tu možemo napraviti povoljan rezultat.”

Pivot naše reprezentacije imao je na kraju i poruku za navijače.
“Čekamo vas da nam budete vjetar u leđa i da zajendo upišemo prve bodove na Evropskom prvenstvu.”

sportsport.ba/Zdici.info