Dogovorena sanacija glavne magistralne raskrsnice u Zavidovićima

Dešavanja

Elvir Karajbić, zastupnik Parlamenta FBiH, Benjamin Sinanović, kandidat za gradonačelnika Zavidovića i Haris Hodžić, gradski vijećnik, jučer su održali sastanak sa Luka Ragužom, izvršnim direktorom za ekonomska i pravna pitanja JP Ceste FBiH.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Poštovani građani Zavidovića, sa zadovoljstvom vas možemo obavijestiti da smo sa Upravom JP Ceste FBiH, upraviteljom magistralne ceste, uspjeli dogovoriti sanaciju glavne raskrsnice u Zavidovićima koja je trenutno, svjedoci ste, u katastrofalnom stanju.

Pored dogovorene sanacije glavne raskrsnice, za ovu godinu smo uspjeli izlobirati i realizaciju projekata koji već godinama imaju spremnu projektnu dokumentaciju ali se nisu našli u prioritetima kako bivšeg regionalnog tako i trenutnog nadležnog upravitelja cesta.

Po zaključcima današnjeg sastanka, ove godine realizovat će se i projekat sanacije i izgradnje 5 stajališta na potezu od Stavaka do osnovne škole Kovači, te izgradnja pješačke staze u Kovačima kraj osnovne škole u vrijednosti od čak 150.000,00 KM.

Po uzoru na ovo, predložili smo i izradu projektne dokumentacije za izradu pješačke staze kraj škole u naseljenom mjestu Krivaja, kao i škole u Vozućoj.

Također, predložili smo i izradu projektne dokumentacije za zaustavnu traku(treća cestovna traka) na ulazu u Zavidoviće u naseljenom mjestu Dolovi, kao i izgradnju trotoara lijeve magistralne trake na potezu od ulaza u Zavidoviće pa do Hife, a zašta će Uprava ovog preduzeća u narednom periodu započeti projektovanje i izradu dokumentacije.

Iako nije naša nadležnost, kako to neki znaju reći, uspjeli smo izlobirati značajna sredstva za rješavanje ključnih prioritetnih projekata za naše građane.

Za razliku od drugih, ne bježimo od odgovornosti i tražimo rješenja

Zdici.info