Dobojska Sloga bolja od Krivaje u Zavidovićima

Sport

Rukometaši dobojske Sloge u okviru trećeg kola Premijer rukometne lige Bosne i Hercegovine večeras su na gostovanju u Zavidovićima savladali ekipu Krivaje, rezultatom 30:34 (12:17).

Blijedo izdanje domaće ekipe u prvom poluvremenu iskoristila je gostujuća ekipa koja je do poluvremena uspjela napraviti prednost od pet golova razlike.

Nisu domaćini imali ni sreće u prvom dijelu, sa tri promašena sedmerca i nekoliko u bunar baćenih lopti, dopustili su Dobojlijama da se odlijepe. Kasnije će se ispostaviti da su upravo greške sa početka susreta bile presudne u večerašnjem susretu.

Nakon uvodnog odmjeravanja snaga, u sedmoj minuti susreta gosti odlaze na plus dva gola prednosti 5:7. Imali su domaćini priliku za poravnanje rezultata ali u 18. i 21. minuti Krivaja nije iskoristila sedmerce, što gosti kažnjavaju pa u 21. minuti odlaze na plus četiri gola prednosti.

Do kraja prvog poluvremena ekipa Sloge uspjela je sačuvati prednost pa se na pauzu odlazi kod rezultata 12:17.

U nastavku dosta bolja igra domaće ekipe. Gosti su uspjevali da se odbrane sve do 51. minute kada domaća ekipa stiže na samo gol zaostatka 26:27. Ipak, serijom 0:4, do 56. minute gostujuća ekipa rješava pitanje pobjednika. Do kraja domaćini uspjevaju smanjiti zaostatak za konačnih 30:34.

Slogu su do pobjede vodili Stanković Vladimir sa osam te Đurđević Vladan sa sedam postignutih pogodaka. Po pet su dodali Bubić Arsenije i Perović Marko.

U domaćem sastavu najefikasniji su bili Bašić Haris sa osam te Sinanović Edin sa sedam postignutih pogodaka. Pet je dodao Abdurahmanović Sedžad.

Krivaju u narednom kolu očekuje gostovanje u Tuzli kod ekipe RK Sloboda, dok će Sloga na domaćem terenu ugostiti ekipu Iskre.

Zdici.info