Desetogodišnja Saida Džinić iz Zavidovića treba pomoć dobrih ljudi

Život

Desetogodišnja djevojčica Saida Džinić iz Zavidovića prije sedam dana ostala je bez majke.

Predstavnici humanitarnog udruženja DHD Nuraga Fojnica i Alen Joldić odazvali su se danas na apel za pomoć i poziv ožalošćenog oca Ćašifa Džinića iz Zavidovića.

-Ćašif nas je zamolio da pomognemo njegovu malu djevojčicu Saidu koja ima svega 10 godina života. Ćašif je nezaposlen, kao dječak je išao u specijalnu školu i od malena sa zdravljem nije kako treba. Živi od penzije koju je naslijedio od rahmetli majke i ona iznosi svega 180 KM. Nakon teške bolesti mu je prije sedam dana preselila supruga na bolji svijet – kažu iz udruženja DHD.

Djevojčica Saida za nekoliko dana kreće u školu, a njen otac Ćašif nije u prilici kupiti joj odjeću, obuću i školski pribor.
– Za koji dan mu djevojčica Saida kreće u školu. On nije u mogućnosti da joj može kupiti školski pribor, odjeću i obuću(38 broj). Nije u stanju da joj može obezbijediti svakodnevnu užinu u školi. Mala djevojčica Saida nam je kroz plač rekla da joj je najveća želja da ima biciklo i telefon, jer svi njezni vršnjaci to imaju a ona nažalost ne. Njoj je potreban i laptop za škole radi online nastave(ukoliko uvedu i ponovo bude) i potreban joj je i bolji krevet na kojem spava, jer isti je u katastrofalnom stanju. – ističu iz udruženja DHD.

Ako neko ima viška peć na drva, bolji ormar i veš masinu, svakako bi im dobro došlo, jer ista peć im je dotrajala, kao i orman i veš mašina.

Kontakt telefon porodice: 061 061 078, nalaze se Gornjim Kovačima – Brijeg kod Zavidovića.

+38761 250 152 i +387 62 664 138 brojevi mobitela za sve ostale informacije.

Zdici.info