CZK Zavidovići: U četvrtak na reperotaru predstava "Opšta bolnica"

Zabava

“Opšta bolnica” predstava je Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, koja je premijerno izvedena 09.01.2009. godine. Vremenom, postala je najizvođenija predstava ove kulturne ustanove, a jedan od osnovnih razloga je tematika kojom se na komičan način predstavlja tragična svakodnevnica današnjeg društva.

Tekst za ovo veliko djelo, napisao je poznati bugarski pisac Hristo Bojčev, koji spada u jednog od najpopularnijih savremenih dramskih pisaca. Režiju za ovo djelo potpisuje Goran Bulajić, a pored, doista spektakularnog teksta i nimalo slabije režije, predstava “Opšta bolnica”, doživjela je zaista veliku popularnost zahvaljujući sjajnim glumcima, koji su uloge koje tumače doveli do samog vrhunca.

Robert Krajinović igra ulogu Kontuzova, Mugdim Avdagić  vrlo uspješno donosi lik Dede, ali i Predrag Jokanović i Nusmir Muharemović likove Bratoja, odnosno Fera.  Također, i Faketa Salihbegović – Avdagić, Adis Mehanović, Ištvan Gabor, te ostali, na pravi način doživljavaju Bojčeve uloge.

Stoga vas pozivamo da u četvrtak 23.03.2017.godine, u 19:30 sati posjetite Centar za kulturu Zavidovići, te da na komičan način bar na kratko pronađete bijeg iz surove svakodnevnice današnjeg društva uz predstavu “Opšta bolnica”.

A. O./Zdici.info