Crveni križ Zavidovići: Obavijest o održavanju DRUGE akcije darivanja krvi

Život

Komisija dobrovoljnih davalaca krvi (DDK), pri Crvenom križu općine Zavidovići planira u četvrtak 12.08.2021.g. organizovati drugu redovnu akciju darivanja krvi.

Akcija će se održati u Sali Srednje tehničke škole od 08,00 sati do 12,00 sati navedenog dana.

Učešće u istoj mogu uzeti svi zdravi građani, koji žele prvi puta dati krv, učenici i ranije registrovani davaoci krvi pri Crvenom križu, a planiramo uzeti od 20 do 30 doza krvi.

Molimo zainteresovane građane da se lično prijave u Crveni križ, svakim radnim danom od 8 do 11 sati sa knjižicom davaoca krvi, što znači da prijave telefonom ne dolaze u obzir, a prijave se vrše do srijede 11.08.2021. godine.

Radnici koji su u radnom odnosu za darivanje krvi imaju pravo na jedan slobodan dan.

Zainteresovani budući davaoci krvi trebaju prijavu da izvrše na vrijeme, jer nakon popune planiranog broja doza krvi, neće biti naknadnih prijava.

Za sve eventualne nejasnoće u vezi darivanja krvi (ko može dati krv, koliko se daje krvi i ostalo) stojimo vam na raspolaganju, a kontakt telefon organizacije je 032/878-868

VAŽNO:

– Osobe koje su primile vakcinu ne mogu dati krv ako nije prošlo minimalno 15 do 30 dana, a broj dana je određen za svaku vakcinu posebno.

– Osobe koje su radile hidžamu u posljednjih 6 mjeseci ili imali bolničko liječenje, koriste bilo kakvu terapiju, takođe ne mogu dati krv !

Zdici.info