Četiri nova slučaja koronavirusa u Zavidovićima, prvi smrtni slučaj

Dešavanja

Još četiri osobe iz Zavidovića su pozitivno testirane na koronavirus, a broj ukupno potvrđenih slučajeva na našoj općini sada iznosi 42.

Ovo su podaci iz današnjeg COVID-19 biltena koji objavljuje Press služba ZDK, a gdje je također potvrđeno 26 novih slučajeva ovog virusa na našem kantonu.

Osim toga potvrđena su još tri smrtna slučaja u Kantonalnoj bolnici u Zenici, a jedan od njih je Zavidovića. Preostala dva su iz Zenica i Maglaja, s tim da je važno napomenuti da je naznačeno da su ovo smrtni slučajeva koji su se dogodili 26. jula.

U Zeničko-dobojskom kantonu do sada je potvrđeno 894 slučajeva, od toga je devet imalo smrtni ishod, 469 osoba se oporavilo, a 416 slučajeva je aktivno. Na Infektivnom odjeljenju Kantonalne bolnice u Zenici hospitalizirano je 50 pacijenata, a tri su priključena na respiratornu podršku. U Općoj bolnici u Tešnju je hospitalizirano 30 osoba.

Na teritoriji Bosne i Hercegovine danas je još jednom postavljen novi neslavni rekord po broju slučajeva zabilježenih u toku jednog dana, a on sada iznosi 383 pozitivno testirane osobe na COVID-19.

Prema podacima Ministarstva za civilne poslove u Bosni i Hercegovini je od početka pandemije evidentirano 11127 slučajeva, od toga je od posljedica koronavirusa preminulo 316 osoba, a 5441 osoba se uspješno oporavila.

Zdici.info