Bosanci najviše čitaju "Pazi kojeg vuka hraniš"

Zabava

Prema podacima portala Knjiga.ba

Ljetna sezona i godišnji odmori pravo su vrijeme za ljubitelje knjiga koji tokom godine zbog različitih obaveza ne stignu pročitati preporučene naslove. Jedna od popularnih stranica za kupovinu knjiga je i Knjiga.ba, koja za svoje korisnike donosi i listu najprodavanijih naslova. Prema toj listi, Bosanci i Hercegovci do sada su najviše kupovali knjigu “Pazi kojeg vuka hraniš”, autora Kenana Crnkića.

“Pazi kojeg vuka hraniš” druga je knjiga ovog iznimno popularnog autora napisana već prepoznatljivim stilom koji odiše lakoćom čitanja. Oduševljenje onih koji su je već imali priliku pročitati, kao i veliki broj pozitivnih kritika, komentara i reakcija šire medijske javnosti najbolja su preporuka da postane kultni balkanski bestseler. Briljantne i neobične priče koje se lako pamte i prepričavaju, sjajan početak koji zainteresira i efektan kraj koji tjera na razmišljanje samo su neki od razloga popularnosti knjige.

Drugo, treće, šesto i sedmo mjesto ove liste zauzima stručna literatura namijenjena onima koji u kućnim uvjetima žele što prije naučiti njemački jezik. Na četvrtom mjestu je “Životinje – Bebin svijet 1-3 godine“, a na petom knjiga Jonasa Jonasona (Jonas Jonasson) “Djevojčica koja je spasila kralja Švedske“.

Na osmom mjestu je knjiga Keri Smit (Keri Smith) pod nazivom “Uništi dnevnik“, na devetom “Krvnikov trag – Kako je potraga za balkanskim ratnim zločincima postala najuspješniji lov na čovjeka u svijetu“ Džulijana Bordžera (Julian Borger), dok je na 10. mjestu “Ja sam iz Srebrenice”, autora Fikreta Hodžića.