Bajević: Ostajem selektor do novembra

Sport

Dušan Bajević će ostati na selektorskoj poziciji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine do kraja Lige nacija, potvrđeno je večeras.

Iako je poslije poraza od Sjeverne Irske Dušan Bajević najavio odlazak s klupe Zmajeva poslije oktobarskih utakmica u Ligi nacija, večeras je poslije remija sa Nizozemskom potvrdio da će ostati i u novembru na klupi naše selekcije.

Našu reprezentaciju očekuje za tri dana gostovanje u Poljskoj, a u novembru su na rasporedu dva posljednja susreta u Ligi nacija, gostovanje u Nizozemskoj i domaća utakmica protiv Italije.

Znali smo i prije početka utakmice šta nas čeka. Čestitam igračima na izuzetnoj borbenosti i zalaganju. Mi smo imali barem tri šanse protiv odlične reprezentacija, ali i oni su imali svoje prilike“, rekao je Bajević poslije osvojenog boda protiv Nizozemske večeras u Zenici, te dodao:

Rekao sam i ranije da su to veoma različite utakmice. Imali smo veliku želju da prođemo baraž i igramo na Evropskom prvenstvu. Razočarani smo što nismo uspjeli u tome. Dva boda koja smo osvojili u Ligi nacija nam mnogo vrijede i sad idemo u Poljsku po pobjedu, jer ne želimo da budemo posljednji u grupi. Ova zemlja ima odlične igrače i neki mlađi to potvrđuju. Jedni su igrali večeras, neki će protiv Poljske. Iz raznih razloga ne stojimo dobro na fizičkom planu, ali igrači daju sve od sebe. Večeras je tim pomogao da se nekoliko pojedinaca izdvoji svojim nastupom.

A. B./Zdici.info