Bajević odredio početni sastav protiv Nizozemske, Đurić u vrhu napada

Sport

Foto: NSBiH

Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, odabrao je početni sastav za današnji meč Lige nacija protiv Nizozemske. 

Bh. Zmajevi će danas od 18 sati na terenu stadiona Bilino polje ugostiti popularne “Oranje” u susretu trećeg kola Lige nacija, a obzirom da je iza naše selekcije meč baraža u kome su pojedini igrači odigrali 120 minuta te da nas očekuje i gostovanje u Poljskoj, Dušan Bajević je odlučio da promiješa karte i promjeni većinu igrača u startnoj postavi.

Povratnik u reprezentaciju Milan Đurić će početi u vrhu napada, dok će priliku za svoj debi dobiti Dennis Hadžikadunić, Advan Kadušić, te Benjamin Tatar.

Početni sastav Bosne i Hercegovine: Ibrahim Šehić, Advan Kadušić, Siniša Saničanin, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Amer Gojak, Rade Krunić, Milan Đurić.

Susret prenosi Nova BH, a sudit će ga rumunjski sudac István Kovács, njegovi pomoćnici su također iz Rumunije, Ovidiu Artene i Valentin Avram, dok će četvrti sudac biti Rus Sergei Ivanov.

A. B./Zdici.info