Bajević i Pjanić: Dat ćemo sve od sebe

Sport

SARAJEVO, (Patria) – Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević i reprezentativac Miralem Pjanić održali su press konferenciju prije leta za Nizozemsku gdje u nadjelju igraju utakmicu.

Bajević je kazao da je poraz od Irana pokvario pripreme za nastup protiv Nizozemske.

“Vjerujem da igrači nakon svih odigranih mečeva i na ovom će biti odgovorni, jaki i snažni, ne želimo se pravdati, idemo od utakmice do utakmice i vidjet ćemo šta će biti. I mi možemo odigrati dobar meč i nadati se dobrom rezultatu”, rekao je Bajević i nastavio:

“Ima nekoliko igrača koji nisu tu, svaki igrač je važan, ali imamo momke koji žele igrati i koji se žele dokazati u reprezentaciji i ja vjerujem u sve njih. Imali smo i ranije probleme s koronavirusom, a kako je ostalima, tako je i nama.

”Osvrnuo se i na situaciju sa Ermedinom Demirovićem koji se već vratio u Njemačku.

“Željeli smo svima dati šansu koliko možemo, ali nažalost to i nije moguće. Demirović ne može igrati sutra jer je kažnjen, jedino protiv Italije, ali i mlada reprezentacija ima važan meč. Bolje je da njima pomogne.”

Iako u posljednje vrijeme rezultati naše selekcije nisu najbolji, Pjanić ističe da mu ne nedostaje motiva i da je uvijek na okupljanja dolazio zato što voli Bosnu i Hercegovinu.

“Tačno je da je ekipa odigrala ispod očekivanja, nismo igrali onako kako smo htjeli, teren je bio težak i sigurno da nismo smjeli izgubiti od jedne ekipe kao što je Iran, najviše iz razloga što smo individualno puno bolji od njih. To se na kraju nije pokazalo na terenu, tako da nismo ni zaslužili više. Probali smo puno novih igrača i to će također biti indikativno za sljedeća okupljanja, trebat će nam mladih igrača koji moraju preuzeti odgovornost”, istakao je Pjanić.

Kada je riječ o sutrašnjem susretu Pjanić je kazao da je Nizozemska dobra reprezentacija sa puno invidualnog kvaliteta.

“Ni mi nismo u najboljoj situaciji i utakmica će sigurno biti teška. Na nama je da damo sve od sebe kako bismo što bolje odigrali meč.”

Osvrnuo se i na preuzimanje uloge lidera jednog dana kada se penzioniše Edin Džeko.

“Ja sam u reprezentaciji 12 godina i uvijek sam dolazio ovdje zato što volim ovo, uvijek sam pokušavao dati sve od sebe, nikada se ne može sam i ja ću biti tu kao i drugih 20 igrača i uvijek ću pokušati odraditi najbolje svoj posao. Naravno da ću uzeti odgovornost, ali to moraju i drugi igrači jer naša reprezentacija to treba”, poručio je fudbaler Barcelone.

Susret dvije reprezentacije počinje u 18 sati, a već u srijedu na Grbavici dočekuju Italiju.

Zdici.info