Armin Arma Imamović: Saopštenje povodom sutrašnjeg štrajka uposlenika JKP Radnik d.o.o. Zavidovići

Dešavanja

Armin Arma Imamović, aktuelni vijećnik u gradskom vijeću Zavidovići, izdao je saopštenje za javnost povodom sutrašnjeg najavljenog štrajka upozorenja uposlenika JKP Radnik d.o.o. Zavidovići.

– Podržavam vas. Štrajkujte protiv uprave i administrativne hobotnice všeg preduzeća koja vas iskorištava. Prvo ćemo krenuti sa jednom rečenicom iz obavijesti o najavljenom štrajku. ”30 radnika radi za minimalac”, pa dragi radnici, samo u prošloj godini vaše preduzeće je primilo i sada vaš broj zaposlenih iznosi 91, što znači  3:1 za nehljeboviće za koje vi radite.  Vi radite za minimalac, da bi oni mogli podizati sebi plaće, isplaćivati regrese (38. 880 KM), plaćati kazne za neobračunati PDV i za isti problem plaćati i advokata  (12. 506 + 2. 472 KM). – naglašava Imamović.

Imamović ističe da je stečena navika življenja na račun drugih, podizanjem kredita ili povećanjem nakanada.

-Za plaće uposlenih, raznih odbora, članovima skupštine i drugo, 709. 803 KM, a ja vas sada pitam gdje ste vi tu. Dobit preduzeća za proteklu godinu je 13. 863 KM. Navikli ste živit na tuđoj grbači, dići kredit ili povećati cijenu naknada – objašnjava Imamović.

-2.000 000 metara kubnih vode iz Kamenicu uz koncesiju od 20. 000 KM, množit svi znamo , gdje su pare?  Vaš primarni zadatak je održavati grad čistim i sigurnim, da barem u šahtove ne upadamo. Tražili ste i dobili da vam Općin izađe u susret i to ste dobili, a šta ste nam zauzvrat dali, još ste ljudi zaposlili, a naš grad nikad nije bio prljaviji, nikad više smeća i divljih deponija – stoji u saopštenju.

-Sve što ste zadnjih godinu dana primili po babi i po stričevima , otpustite, ili ne produžujte ugovore, a taj novac preusmjerite za radnike na terenu.  Prvo smanjite administraciju, otpustite podobne, a ostavite sposobne i preraspodjelom povećajte platu radnicima koji vam za minimalac rade. Prema gradu i svojim obavezama počnite se ponašati domaćinski. Sutra na štrajku se pridružujem radnicima koji rade na terenu, na ulicama, uz vas sam, a kancelarijski radnici me ne zanimaju. – stoji na kraju saopštenja Imamovića.

 

 

Zdici.info