Armin Arma Imamović: Maske su pale !

Dešavanja

Nakon posljednje održane sjednice Gradskog vijeća Zavidovići, saopštenjem se oglasio Armin Arma Imamović, vijećnik u Gradskom vijeću.

Prema riječima Imamovića, SDA i SDP su zajedno u koaliciji, koliko god se ”prali” jedni od drugih.

-Prvo da odmah raščistimo, SDA i SDP su u koaliciji koliko god se kroz statuse svojih članova prali jedni od drugih. Svjesni su da je to sramotno i neprirodno, a prije svega licemjerno jer zastupaju dvije potpuno oprečne platforme i da glasači jednih nisu simpatizeri drugih.  – navodi Imamović.

– Šta je politički vokabular ? To vam je kada vijećnik SDA u svojoj objavi kaže ”mi smo vratili svojim političkim strankama transfer na prvobitno. Nije istina, povećali ste ga za 40. 000 KM iako je on u prošlom periodu bio smanjen i to iz razloga nezadovoljstva građana.  – naglašava on.

Imamović najavljuje da će njegova naredna inicijativa biti ukidanje paušala vijećnicima i finansiranje stranaka.

– Naredna moja inicijativa je ukidanje paušala vijećnicima i ukidanje finansiranja stranaka. Povećanje plaća ne reguliše gradonačelnik, ni mi vijećnici, nego je to Federalni propis. Ukoliko taj propis ne bude ispoštovan moguće se tužbe, a SDA to zna, jer su se njihove tužbe isplaćivale od 2016. sa kamatom,  a oni su to proizveli ne poštujući zakon 2004. godine – objašnjava.

Imamović ističe da SDP svjesno krši zakon i da trebaju biti spremni prihvatiti svoje posljedice, te naglašava da koalicija SDA SDP radi po sistemu ”podržite vi naše, a mi ćemo vaše”.

-Komunalno preduzeće Radnik je uporište i najveća interesna sfera SDA. Pored svih kritika, najglasniji je bio SDP.  Zajedničkim snagama usvajaju amandman u kojem JKP Radnik sada dobiva 300. 000 KM. To je preduzeće u koje se stalno injektira novac, a imaju svoj menadžment.  Ako taj menadžment ne zna raditi svoj posao, neka odstupe sa pozicije, ali SDA ima interes – ističe Imamović, te naglašava da je zauzvrat trebalo usvojiti novih 200. 000 KM za karte učenicima.

– I prevoz učenika reguliran je Kantonom, a ne gradom, iako su iz gradskog budžeta izdvojena sredstva za 120 socijalno ugroženih učenika. Izjednačili se oni čiji očevi rade u Luksemburgu, Sloveniji i Italiji, a vode se na evidenciji za zapošljavanje, i time zaista otimaju iz ruku djeci slabog imovinskog stanja. Ovaj put će se dobro voditi računa, kome su potrebna sredstva, a ko lovi u mutnom. Svi spiskovi će biti pregledani – stoji u saopštenju.

-Svi ostali transferi su čisto dodvoravanje i kupovina narodnih masa. Narod će najviše osjetiti masakriranje budžeta, kroz kroz mračne ulice, jer oni smatraju da za to ne treba novac. Zaigrali su se u svojoj bahatosti. Novac namijenjen za putnu infrastukturu, usmjerili su za razna udruženja, ali ne bilo koja udruženja, nego samo ona gdje imaju lični interes. Kriteriji po kojem su odredili kojem udruženju treba odobriti novac ili ne je sasvim jasan, lični i stranački interesi – tvrdi Imamović, te pohvaljuje gradonačelnika Mujanovića kako se domaćinski odnosio prema budžetu grada, budžet sa 12, 5 miliona podigao na 19 miliona KM.

-Grad je otplatio sve zatečene dugove koje su napravili koalicioni partneri kroz ranije godine. Sve ove radnje i potezi usmjereni su da se gradonačelniku sruši autoritet i integritet, te da se na minimum svedu sva njegova postignuća. Ne zaboravite, vi niste prirodna koalicija, padate na prvom interesnom izazovu.  Dragi moji građani, da će djeda mraz sa zelenom kapicom, kititi jelku sa zelenim kuglama , a djeda mraz sa crvenom kapicom klanjat u prvom safu. Patuljak će trčkarat od jednog do drugog i ništa se ne čudite jer je nova godina,  a buđenje će biti bolno – stoji na kraju saopštenja.

 

Zdici.info