Amir Alić: Ne potcijenjujemo ekipu Sloge, ali vjerujemo u našu pobjedu

Sport

Rukometaši Krivaje nakon tri godine pauze vratili su se u Premijer ligu. Ekipa Krivaje večeras će u okviru prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu dočekati ekipu MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

Krivaji će ovo biti sedma utakmica u novoj sezoni, obzirom da su Zavidovićani morali igrati dodatne kvalifikacije, tzv. baraž za popunu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ove godine ekipu čini uglavnom domaći igrački kadar, ekipa je spremna, a u razgovoru za naš portal, kapiten ekipe Amir Alić, prokomentarisao je početak nove sezone i nadolazeću utakmicu sa Slogom.

Pred nama je nakon dugo vremena prva prvenstvena utakmica Premijer lige. Ekipa se intenzivno pripremala dva i po mjeseca i utakmicu dočekujemo u potpunosti zdravi i spremni. Za nas ova utakmica ima posebnu važnost jer to utakmica koju Krivaja nakon tri godina igra ponovo u Premijer ligi, tim više to nas dodatno motiviše da ponovo odigramo još bolje i našim navijačima poklonimo pobjedu. Svjesni smo snage ekipe Sloge, ali ekipa je taktički pripremljena i nepotcijenjujući ekipu Sloge vjerujemo u večerašnju pobjedu.” Istakao je kapiten RK Krivaja“, kazao je Amir Alić.

Utakmica sa Slogom na rasporedu je večeras u Gradskoj sportskoj dvorani sa početkom od 19:00 sati.

Nažalost, utakmica se igra bez prisustva publike, a za sve ljubitelje rukometa osiguran je direktan prijenos utakmice.

S. H./Zdici.info