Amer Ćosić: Bilo je ovo najuzbudljivije kulinarsko putovanje

Dešavanja

Amer Ćosić iz Zavidovića pobjednik je prve sezone kulinarskog showa „Super chef“ čije super finale ste gledali večeras na Hayat TV.

Tako smo nakon četri mjeseca odnosno 16 takmičarkih sedmica, od 12 takmičara, dobili najboljeg.

-Prije svega tu sam bio zbog dobrog druženja, da imam još jedno, novo iskusvo i postignem napredak u svom znanju. Bila je ovo mrtva utrka (smijeh). Jeste bilo napeto, jako uzbudljivo, ali bez nekog stresa. Svi koji smo prošli „Super chef“ bili smo tu da se družimo, da nešto naučimo. Bilo je i grešaka, ali svaka greška je bila nova lekcija. Naučio sam puno, a siguran sam i da su puno toga i od mene mogli naučiti. Posebno posljednjih sedmica u takmičenju bilo je jako napeto. Sve vrijeme sam dobro kotirao na bodovnoj listi i eto obistinila se ona potajna nada da budem pobjednik – govori zadovoljno Ćosić, dodajući:

-Bilo je ovo najuzbudljivije kulinarsko „putovanje“, puno dobrog druženja, zabave i novog gradiva koje će mi koristiti u životu.

Sretan je i što su njegovu pobjedu srdačno dočekale njegove Zavidovićanke i Zavidovićani.

-Nevjerovatno je koliku sam imao podršku, koliko čestitki dobio. Sretan sam što moji sugrađani sa mom dijele moju sreću i uspjeh, što zajedno slavimo uspješan završetak prve sezone „Super chefa“ – nastavlja Amer.

Tročlani žiri je tokom ovog kulinarskog takmičenja, iako ‘bez dlake na jeziku’, uvijek bio spreman pomoći takičarima, nesebični su bili u sugestijama, ali odlično pamtili kome su i na koji način pomogli jer time umanjuju ocjenu za ukupan dojam. Pravično do srži. Iskusni u svom poslu takmičarima su dali mnogo, ali očekivali da brzo usvoje gradivo, što se i desilo.

Piše: Amir Saletović | Hayat.ba

Zdici.info