Adnan Bašić kandidat za selektora ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Sport

Zavidovićka i bh rukometna legenda, aktuelni trener ženskog rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića, Adnan Bašić, kandidat je za selektora ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon što je Dragan Marković odustao od kandidature Bašić je na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a na prijedlog Darka Savića, izglasan kao kandidat za ovu funkciju.Adnan Bašić je bivši rukometaš zavidovićke Krivaje sa kojom je kao trener postao juniorski prvak Bosne i Hercegovine u sezoni 1995. – 1996.

Od aktivne igračke karijere oprostio se 2003. godine nakon čega je preuzeo funkciju trenera seniorske ekipe rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića. Na klupi Krivaje ostao je do 2014. godine a nakon toga trenirao je RK Konjuh i RK Čelik sa kojim je 2015. godine igrao finale KUP-a Bosne i Hercegovine.

Klupu ženskog rukometnog kluba Krivaja preuzeo je u oktobru 2016. godine i sa velikim uspjehom predvodi jedan od najbolje organizovanih ženskih sportskih kolektiva u našoj državi.Sa ekipom Krivaje tri puta je nastupao u EHF Challenge cupu, a prošle godine zavidovićke “Lavice” predvođene Adijem Bašićem osvojile su drugo mjesto u KUP-u Bosne i Hercegovine. Također zavidovićke juniorke pod trenerskom palicom Adnana Bašića prošle godine postale su juniorske viceprvakinje Bosne i Hercegovine.

I ove sezone ekipa Krivaje igra sjajno i na dobrom su putu da izbore plasman na evropsku scenu, što bi bio peti put u posljednjih deset godina.

Osim Bašića na jučerašnjoj sjednici predloženi su i kandidati za selektore omladinskih ženskih selekcija Bosne i Hercegovine. Tako je za selektora juniorske reprezentacije predložena Kornelija Leko, kadetske Nikola Bijelić i Alma Hadžović kao kandidat za selektora mlađih dobnih skupina.

Bašić bi uskoro svoju trenersku karijeru trebao obogatiti i EHF Master coach licencom nakon što je prošao odgovarajući seminar u skladu sa RINCK konvencijom.

Zdici.info